در نشست شورای اسلامی و شهردار کاکی با رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت دشتی مشکلات و چالش های نان کاکی بررسی شد.
رئیس شورای اسلامی شهر کاکی گفت: مدتی است شهروندان برای خرید نان با شلوغی و بعضا تعطیلی نانواییها مواجه هستند و وعده و وعید متولیان اجرایی نیز برای رفع این چالشها کارساز نبوده است.
سیدعلی اکبرفاطمی با اشاره به نارضایتی مردم و درخواست جدی پیگیری موضوع توسط شورای شهر افزود: برداشت محصول گوجه فرنگی و افزایش تقاضای نان کارگران فصلی،تامین نان کارگران مزارع کشاورزی توسط صاحبان مزارع،خانواده های اتباع افغانی شاغل در منطقه،مراجعه ساکنین بادوله و سایر روستاها به نانوایی های کاکی، تامین نان ساندویچ وفلافل ها ،کبابی و رستوران های شهر و مشخص نبودن ساعات کار نانوایی ها را از جمله دلایل سردرگمی مردم و کمبود نان می باشد.
وی اظهار داشت:ماجرای شلوغی صفوف نانوایی ها و تعطیلی برخی از این واحدهای صنفی از اواخر آبان در منطقه کاکی خودنمایی کرد و مسوولان در ادارات صنعت، معدن و تجارت، فرمانداری،اداره غله و حتی جهاد کشاورزی عوامل متعددی را در بروز این مشکل دخیل می دانند.
رئیس شورای اسلامی شهرکاکی تاکید کرد: مشکلات آرد و نان کاکی و بادوله باید به سرعت رفع شود، نان خوارک غالب مردم است و همه مدیران ذیربط باید رفتار مسوولانه در رفع نارضایتی های مردم در این زمینه داشته باشند.
فاطمی با اشاره به بازید اعضای شورای اسلامی شهر از همه نانوایی های سطح شهر گفت:۱۳ نانوایی در کاکی وجود دارد که ۳باب آن تعطیل است.علت کاهش زمان پخت را از برخی نانوایان جویا شدیم که اغلب اعلام کردند ما نان را فقط با آرد سهمیه مثلا ۸ تا۱۰ کیسه پخت میکنیم که مقدار آن کم است و امکان خرید آرد آزاد نداریم. نانوایان مدعی هستند پخت با آرد آزاد برایشان صرفه اقتصادی ندارد که با قیمت بالاتری آرد تهیه کنند و نان تحویل مشتری بدهند.
سید علی اکبرفاطمی افزود: طی تماس های تلفنی که با مسئولین در شهرستان و استان داشتیم مقرر شده با اضافه کردن ۵۰۰ کیسه آرد به سهمیه شهر کاکی مشکل تا حدودی برطرف شود.
رئیس شورای اسلامی شهر کاکی عنوان کرد: شوراها قدرت اجرایی ندارند بلکه این قدرت در دست مسئولین اجرایی و دولت است که باید این شوک روانی حاصل از کمبود نان را سریعتر برطرف کنند.
وی مهاجرت ساکنین کاکی،بادوله،شنبه و ساير نقاط به سایر شهرهای بزرگتر از جمله خورموج را نگران کننده خواند و افزود:سیل مهاجرت مردم کاکی و دیگر نقاط به سایر شهرها از جمله خورموج نگران کننده است. دلایل اصلی مهاجرت مردم منطقه را می توان در عدم توجه مسئولین به مطالبات مردم،عدم استقرار ادارات، بی رغبتی مدیران شهرستان و استان جهت ایجاد نمایندگی ادارات در کاکی و دیگر شهرهای شهرستان،تمرکز و ایحاد و کلنگ زنی تمام پروژه های خدماتی ،بهداشتی و اداری در مرکز شهرستان،وابسته بودن تمام شهرها و روستاها به مرکز شهرستان و … جستجو کرد که این مسأله باعث مهاجرت مردم به دیگر شهرها به خصوص خورموج شده و آسیبی برای آینده کاکی و شهرهای دیگر به شمار میآید
در ادامه این جلسه رییس اداره صمت شهرستان گفت: بر اساس قانون انتزاع مصوب مجلس محترم شورای اسلامی تامین و نظارت بر کلیه محصولات کشاورزی و دامی از جمله مرغ، تخم مرغ، برنج روغن ،شکر ،محصولات لبنی، گندم، آرد بر عهده اداره جهاد کشاورزی قرار گرفته است .
داریوش رزمی بر تعامل و همکاری خوب بین صمت و جهاد شهرستان در این زمینه تاکید کرد و اعلام نمود با عنایت به پیگیری های مدیر محترم جهاد شهرستان تخصیص سهمیه فوق العاده آرد به شهرهای کاکی و بادوله انجام خواهد شد که پس از تخصیص آرد مقدار دقیق و زمان توزیع آن توسط جهاد شهرستان اعلام خواهد شد .
وی با اشاره به بازدیدهای مستمر از نانوایی ها اظهار داشت:مهمترین مشکل دشتی عدم تعیین تکلیف پرونده های ارسالی متخلفین در تعزیرات می باشد که این امر بدلیل وجود یک قاضی برای سه شعبه تنگستان ،بوشهر و دشتی است و تا پرونده های ارسالی متناسب با تخلفات انجام شده تعیین تکلیف نگردد مشکل همچنان به قوت باقی است .
وی با اعلام اینکه در کلیه شهرستانهای استان ادارات جهاد امر آرد و نان را بر عهده دار شده اند،در شهرستان دشتی با عنایت به استقرار نیروی صمت در جهاد این موضوع هم عملیاتی شده است.
رئیس اداره صمت دشتی با اشاره به صراحت نامه مورخ ۱۴۰۰/۱۰/۱وزیر جهاد کشاورزی در زمینه انتقال کارگروه آرد ونان به سازمانهای جهاد کشاورزی گفت: آماده انتقال تجربیات در زمینه فرایند تامین و توزیع آرد و نان می باشیم.
🌐روابط عمومی شهرداری و شورای اسلامی شهر کاکی